Недев: В БДЖ се краде безобразно

Недев: В БДЖ се краде безобразно
„Краде се безобразно. Не мога да разбира как може да има хора, които да подкрепят кражбите“, каза Недев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев заяви, че кражбите в компанията са достигнали застрашителни размери.

„Краде се безобразно. Не мога да разбера как може да има хора, които да подкрепят кражбите. По няколко линии се краде – едното е битовото, другото е документно. Това не са толкова лесно доказуеми неща“, заяви Недев пред БНТ.

Според него кражбата и източването на БДЖ са били по 50 млн. лева на година. Последните 2-3 години са по 30-40 млн. лв. за 2011 – 10 млн. лв.

Той отбеляза също, че „това е стачка на синдикатите, не на работниците“.

„Всеки ден все по-малко хора стачкуват – бройката е под 4%. Не сме феодално общество, когато е имало потискане на работниците. Сега ролята на синдикатите трябва да е коренно различна – да подпомага дружеството“, каза Недев.

Недев посочи някои от противоречията си със синдикатите – отказ да плаща мобилните телефони на работниците, което не е негово задължение, опит да освободи стаи за ръководството на холдинга.

От гарата в началото на днешния осми стачен ден Петър Бунев, председател на Синдиката на българските железничари към КНСБ, отбеляза отново, че стачката е законна.

Исканията на синдикатите за днешните преговори са да бъде преподписан Колективният трудов договор от 2009 година, а колкото до съд – Бунев каза, че те също могат да заведат дело за локаут. За участието на Бунев в преговорите Недев отбеляза, че като човек му е приятен, но като синдикалист – не.

„Трябва да има разум в момента“, каза от своя страна президентът на КНСБ Пламен Димитров, който също е на гарата в началото на днешната стачка.

Колкото за пенсионната реформа – започва обсъждане в координационния съвет на синдиката и ще бъде представен в парламента днес.

Помолен да коментира позицията на Пламен Димитров, Йордан Недев заяви, че лидерът на КНСБ е прекрасен демагог и доста добре манипулира обществото.

#Йордан Недев #Недев #БДЖ #синдикати #синдикат #стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »