Започна делото срещу убиеца на прегазената Лора

Започна делото срещу убиеца на прегазената Лора
Сестрата на Лора също дойде в съда с тениска с нейна снимка. Снимка: Impact Press Group
A A+ A++ A

Процесът за смъртта на 20-годишната Лора, която беше прегазена миналото лято на пешеходна пътека във Варна, започна отначало в Окръжния съд в морския град.

Делото нашумя, след като в началото на годината подсъдимият сключи споразумение с държавното обвинение за условно наказание от 2 години.

Случаят стигна до главния прокурор Борис Велчев, по чието искане Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане от магистратите във Варна.

„Очаквам справедливост и ефективна присъда. Мина вече една година от смъртта на Лора и смятам, че е крайно време да има някаква справедлива присъда. Сега започва всичко от начало. Искам да възтържествува такава справедливост, че когато отнемеш човешки живот да не може да се прибереш спокойно вкъщи и да си продължаваш живота", каза майката на убитата Лора – Нели Петрова, цитирана от БГНЕС.

Във Варненския окръжен съд в четвъртък дойдоха близки и приятели на Лора, които носеха бели тениски със снимка на момичето, с призива: „Карай умно. Искам живот".

Делото ще се гледа по бързата процедура, като това няма да повлияе на присъдата. Поискана бе нова техническа експертиза. Следващото дело е насрочено за 22 октомври.

#Лора #Варна #Борис Велчев #главен прокурор #Върховният касационен съд #Нели Петрова #Варненския окръжен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »