Франция, Ирландия, Чехия и Словакия затварят училища, градини и университети

Франция, Ирландия, Чехия и Словакия затварят училища, градини и университети
A A+ A++ A

Франция, Ирландия, Чехия и Словакия затварят училища, детски градини и университети.

Чехия и Словакия забраняват всички публични събития.

В Холандия още 10 нови случая за днес. Общо 614 заразени. Въведена е забрана за събирания над сто човека. Данъчните власти ще предоставят облекчения на засегнати бизнеси.

В Гърция заразените вече са 118, от които 18 - през последното денонощие.

През вчерашния ден броят на заразените в Израел е нарастнал с 20 нови случая и се е увеличил на 104. Обявена е ваканция в детските градини, училищата и университетите от 13 март до 16 април.

Албания: Общо случаите със заразени с коронавирус са 23! От утре до понеделник, 16.03, се забранява движението на автомобили. Изключение правят само линейки и автомобили обслужващи държавния апарат! По същата схема се забранява движението и в останалите, по големи градове в Албания! Забранено е и междуградското пътуване с частни автомобили, спрян е и междуградския транспорт.

Мюнхен: нови 22 случая в града, стават общо 110 регистрирани. Първи смъртен случай - мъж на 80 години.Според последно изявление на баварския лидер Маркус Зьодер, не се изключва по-нататъшно затваряне на всички училища в цяла Бавария, което ще бъде решено до утре по обяд. Служител на летище Мюнхен е дал положителна проба. Отменят се събития до 19.04.

96 случая в Словения.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »