Бербатов отивал във „Фулъм”, Италия го мрази

Бербатов отивал във „Фулъм”, Италия го мрази
Както пишат повечето медии в Италия, Бербатов е успял да стане един от най-омразните хора за футболната част на страната само за един ден. Снимка: Facebook – Dimitar Berbatov (Official)
A A+ A++ A

Димитър Бербатов ще премине във „Фулъм”, категорични са италианските медии.

Според последните информации българският нападател е отказал да подпише договори с „Фиорентина” и „Ювентус”, а като причина той е изтъкнал мнението на своята съпруга, която е предпочела футболистът да остане в Англия, предаде bTV.

Както пишат повечето медии в Италия, Бербатов е успял да стане един от най-омразните хора за футболната част на страната само за един ден.

Официалният уебсайт на „Фиорентина” дори атакува и „Ювентус”, който стигна до устно споразумение с българина само няколко часа преди медицинските изследвания във Флоренция.

„Манчестър Юнайтед” прие офертата на „Фиорентина” и даде разрешение на Бербатов да подпише договорения личен договор, но той се отметна. Той трябваше да кацне във Флоренция заедно със своя агент, но не се появи. Поради арогантното поведение на други клубове, които нямат нищо общо с честността, феър плея и спортната етика, този трансфер пропадна. Относно Бербатов – въпреки неговите невероятни качества, ние се радваме, че той не дойде. Нападателят не заслужава да носи виолетовия екип и не заслужава да защитава идеалите, които той представлява", се казва в съобщението.

Спортният директор на „Ювентус” Джузепе Марота не обърна особено внимание на нападките на „Фиорентина” и отрече спекулациите, че участието на „Ювентус” в сагата е било свързано единствено с удар по големия враг.

„Ние бяхме коректни. Действахме чисто и открито за привличането на Бербатов, след като той отказа на „Фиорентина”. Все пак, той не отказа на „Ювентус”, а реши да продължи кариерата си в Англия по семейни причини", коментира Марота.

Очаква се в близките часове да стане ясно към кой тим ще се присъедини ненужният в „Манчестър Юнайтед” българин, но това най-вероятно е елитният английски „Фулъм”.

„Ювентус” и „Фиорентина” пък ще пренесат битката си на друг фронт – привличането на датчанина Никлас Бендтнер.

#Димитър Бербатов #Фулъм #Манчестър Юнайтед #Фиорентина #Ювентус #Англия #Италия #Флоренция #Джузепе Марота #Никлас Бендтнер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"