Проф. Миланов за Covid-19: Истината е, че аз очаквам взрив в София

Проф. Миланов за Covid-19:  Истината е, че аз очаквам взрив в София
A A+ A++ A

"Истината е, че аз очаквам взрив в София, защото това е най-големият град с най-много население. Но в крайна сметка коронавирусът е един най-обикновен грип. Смъртността не е по-висока, а лечението му е същото както при обикновения грип и може да се лекува в домашни условия. Така че аз съм категорично против паниката", каза в сутрешния блок на bTV  Милан Миланов. Той допълни, че правителствените заседания през два дни са това, което всява паника в обществото.

"Ситуацията с коронавируса според мен ще смути работата в "Пирогов". Защото първият пациент е лежал два-три дни там, като през това време са правени изследвания, рентгени, взимани са кръвни проби, не се знае с колко болни е лежал, не се знае и доколко е била опазена хигиената", заяви той.

Проф. Миланов посочи, че ако имаше власт, нямаше да позволи в болници като "Пирогов" и "Света Анна" да бъдат препращани пациенти със съмнение за коронавирус, тъй като и двете лечебни заведения са многопрофилни и важни за столицата.

Според бившия директор на ''Пирогов'' доц. д-р Спас Спасков паниката в болницата ще затрудни повече работата, отколкото дейността. Той добави още, че ръководството на лечебното заведение е постъпило правилно, като е изолирала инфектираните в отделна сграда.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"