Спането по корем води до вредни последствия

Спането по корем води до вредни последствия
A A+ A++ A

Спането по корем не е най-доброто за вашето здраве, информира "Сабах". Лекарите настояват, че позицията ви за сън е от съществено значение, а спането по корем може да причини силни болки във врата, гърба, бедрата и раменете и дори главоболие.

Спането по корем изисква да завъртите главата си на една страна, за да можете да дишате, оставяйки врата ви постоянно обърнат през цялата нощ. Това причинява намален приток на кръв към главата и шията, което може да доведе до главоболие, схващане и болка.

Друг проблем при спането по корем, е че причинява притискане на гръбначния стълб и пречи на връзките, мускулите, костите и ставите. Ако се събудите със схванат гръб, остра болка във врата или изтръпване на краката, спането по корем може, за съжаление, да е виновно.

Можете да облекчите тези болки, като поставите възглавница под корема си. Просто се уверете, че възглавницата е достатъчно дебела, така че да имате правилно разположен гръбначен стълб (това може да изисква повече от една възглавница.)

Спането по гръб е най-доброто положение за сън, следвано от спането на една страна, съветват лекарите.

Въпреки че е много трудно да промените позата си за сън, важно е да започнете да се опитвате – дори само заспиването в правилна позиция, макар и да я промените през останалата част на нощта, може да спести на тялото ви някои нежелани неразположения и болки. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »