Започна голямото местене на държавната администрация

Започна голямото местене на държавната администрация
След приемането на новия закон за туризма всички документи ще могат да бъдат приемани по електронен път, но до тогава деловодство ще има и в София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До 3 дни всички служители на Министерството на икономиката, които отговарят за туризма, трябва да са на новия си адрес в Пловдив.

Почти половината от служителите в този ресор обаче бойкотираха промяната. Всички те ще бъдат освободени от постовете си до дни, предаде bTV.

Документи, компютри и канапета тръгват тези дни от центъра на столицата за новия център на туристическата администрация. От жълтите павета към „Железничарска" 1. В сградата на този адрес от понеделник се местят само 16 души. 12 се разделят с постовете си, защото са отказали да напуснат София.

„Всяка раздяла е неприятна, но все пак всеки от тях има право на личен избор," коментира заместник-министърът по туризма Иво Маринов.

Министерството на икономиката обяви конкурс за свободни позиции в дирекция „Туристическа политика". Работните места ще са в Пловдив. За шест места са подадени 600 молби за участие.

А за тези, които се местят от София, Община Пловдив предоставя апартаменти от по 40-50 квадрата. Министерството пък дава на всеки новодомец два дни отпуск, за да се устрои.

Чиновниците сами ще си обзавеждат квартирите и ще си плащат наемите - приблизително по лев на квадрат за месец. Не им се полагат командировъчни или допълнителни пари за транспорт.

Бизнесът е скептичен към твърденията, че миграцията няма да засегне фирмите, регистрирани в София и че няма да усложни работата им с държавните специалисти по туризъм.

След приемането на новия закон за туризма всички документи ще могат да бъдат приемани по електронен път, но до тогава деловодство ще има и в София.

До края на седмицата шкафовете в кухненския бокс на заместник-министър Маринов трябва да са поставени, а до 3 септември той трябва да е готов със сметката, колко ще излезе преместването на министерството.

#държавна администрация #администрация #преместване #местене #Министерството на икономиката #туризъм #Пловдив #служители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »