22-ма души са под домашна карантина във Великотърновско

22-ма души са под домашна карантина във Великотърновско
A A+ A++ A

22-ма души, сред които две деца, област Велико Търново са поставени под карантина в домашни условия за коронавируса. Въпреки това няма отменени масови мероприятия в региона, пише БНР.

Инфекциозните отделения във великотърновската и горнооряховската болница декларират, че имат готовност за прием на пациенти и нямат проблеми с личните предпазни средства. „След пътувания в Италия в региона под наблюдение са 22-ма, доброволна карантина. Тези хора на практика са здрави“, увери директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Евгения Недева.

Тя информира, че се правят проверки на случаи, подадени от граждани за техни съседи, завърнали се от рискови райони, които не са уведомили здравните власти.

Летище Горна Оряховица е предприело превантивни мерки, проблем има с пристанище Свищов, което не е оборудвано за проследяване на здравословното състояние на пътниците.„Там нямаме оформен пункт, но ние си правим организацията“, каза д-р Евгения Недева.

В региона има нов пик на грип, но няма да се наложи повторно обявяване на епидемия, посочиха от РЗИ.

Междувременно 30-годишен мъж от Кюстендил е настанен във ВМА със съмнение за коронавирус. Той се завърнал наскоро от Италия, съобщиха от РЗИ - Кюстендил. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"