Задържаха 4 иракчани и иранец на границата със Сърбия

Задържаха 4 иракчани и иранец на границата със Сърбия
Снимка: МВР, архив
A A+ A++ A

Гранични полицаи от РДГП – Драгоман задържаха четирима иракчани с каналджия иранец, които опитали да преминат границата със Сърбия.

В нощта на 28 срещу 29 август служители на Регионална дирекция "Гранична полиция" – Драгоман забелязали петима души, движещи се към границата със Сърбия. Към мястото – района на 296 гранична пирамида – незабавно тръгнала оперативно-издирвателна група. На 10 метра от държавната граница нарушителите - петима мъже, са били задържани, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Четирима от тях са иракчани - трима от тях кандидати за бежанци в България, четвъртият е с отказан статут на бежанец. И четиримата са задържани при нелегално влизане на българо-турската граница.

Петият е 53-годишният иранец М. Н., който притежава разрешение за пребиваване в България. По първоначални данни той е водач на групата.

Задържаните иракчани признали, че са били докарани с два автомобила и свалени до бензиностанцията преди ГКПП – Калотина.

Те платили капаро от 400 евро на организатора на канала, който се издирва. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.

#иракчани #иранец #бежанци #граница #Сърбия #Калотина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"