Ето ги жените в живота на избягалия олигарх Васил Божков

Ето ги жените в живота на избягалия олигарх Васил Божков
A A+ A++ A

Обвит в мистерии е личният живот на хазартния бос Васил Божков, който се сдоби с 11 обвинения и бе задържан в Обединените арабски емирства. Жените, белязали пътя на един от най-богатите българи, са по-пазени дори от скъпоценностите от неговата колекция с антики.

Първата съпруга на Васил Божков, с която той минава под олтара още през 1980 година, е Мая Ангелова Божкова. Митичната жена на милиардера е майка на неговия единствен син Антон, който е женен за дъщерята на бившия столичен кмет Стефан Софиянски – Ива. Именно на Мая Антон и половинката му решават да кръстят първородната си дъщеря, която се появява на бял свят в края на 2013 година. За съпруга № 1 на Божков се знае, че е завършила Стопанската академия в Свищов, а по професия е счетоводител и финансист.

Твърди се, че от години живее в Англия, но е изключително привързана към двете си внучета – Мая и Васил-младши. Че тя официално не е жената до хазартния бос стана публично ясно малко след като му бяха повдигнати обвинения. Тогава чрез жива връзка в предаването "Тази сутрин“ с Антон Хекимян Божков изяви притесненията си, че жена му е била арестувана, визирайки бизнес дамата Елена Динева.

Градските легенди твърдят, че шармантната Елена от четвърт век е не само половинка на богаташа, но и негова дясна ръка в бизнеса. Оказва се, че Елена Динева е добре позната сред българския елит, но в последните години все по-рядко се прибирала в България. Повечето от времето си прекарвала в Швейцария, както и в Англия, където ръководела бизнес дела. 63-годишният Божков е с 13 години по-възрастен от нея. На 29 декември 2019 г. Елена е празнувала своя 50-годишен юбилей. Хора от кръга на хазартния бос издават, че тя все още била забележителна жена, но и като млада впечатлявала с визията си.

Динева започва кариерата си в началото на 90-те, когато работи в пресцентъра на "Мултигруп". След като се запознава с Васил Божков и го впечатлява с амбицията си, бързо се издига и оглавява част от фирмите му, а в други е негов съдружник. Стои в основата на разработването на българската букмейкърска компания "Еврофутбол“, част е и от инфраструктурните проекти на арестувания в Обединените арабски емирства бизнесмен. Малко след като се зашумя, че Елена е била задържана, но впоследствие се разбра, че в дома й е имало само обиск и изземане на документи, журналистката Соня Колтуклиева сподели спомените за нея в личния си профил във фейсбук.

"Арестували са Елена (Ели) Динева. Васил Божков я нарича в блицинтервю "жена ми". Не знам кога и дали са се оженили. Или той има предвид, че от близо 25 години Ели е негова спътница в живота и бизнеса. Познавах Ели като 20-ина годишно момиче, беше секретарка на Михаил Ноев, шеф на пресцентъра на "Мултигруп"; беше много красива и атрактивна, симпатична и сдържана. Естествено много се промени, като стана любимка на Васил Божков, някъде към 1995 година; превърна се във високомерна тузарка. Най-напред работеше в "Еврофутбол", после тръгна по света; чувах, че регистрациите на фирми на Васил Божков са на нейно име.

Няколко пъти през 2003 г. сме се засичали в прочутия тогава пиано-бар в кв. "Изток", Ели идваше с Васил и бодигардовете му. Запомних една нейна реплика, която ме остави леко потресена: "Чудя се как хората летят в икономична класа?!". Последно я видях преди 10 години, на сватбата на Стефка Костадинова – Ели вече съвсем се беше отлепила от земята.

Някъде след полунощ поиска любимото си уиски Lagavulin и настана голяма паника – хукнаха да търсят Lagavulin, как ще откажат на приятелката на Васил Божков?!... Животът ме е убедил в едно важно нещо: високомерието се наказва. Рано или късно. И се отнася за всички. И за мен, и за вас...", написа Колтуклиева.

Според мълвата в сърцето на хазартния бос място са намерили и други две популярни дами от родния хайлаф. Преди години клюката упорито го свързваше с младата поп надежда Аксиния, прочула се след участието си в музикалния формат "Стар Академи“. Авантюрата им обаче била кратка, към днешна дата красавицата живее в Америка, омъжена е за чужденец с азиатски корени, а през 2019 година стана майка на момченце за пръв път.

Нейната колежка Лилана (на снимката), която през последните години се оттегли от музикалния бизнес, макар да имаше възможността да записва дуети с американски звезди, все още е свързвана с името на Божков. Новината за отношенията им гръмва преди около 10 години, когато в интервю от 2009 година, запитана дали е любовница на хазартния бос, нежната блондинка отговаря:

"Любовница? Може да съм му гадже (смее се). Аз не мога да бъда любовница. Аз мога да бъда сериозно гадже на някого. За моя личен живот почти нищо не се знае, защото не обичам да говоря за него. Щастлива съм, чувствам се добре с човека до мен. Чуваме се по 10 пъти на ден, ако се случи нещо хубаво или лошо, първо за него се сещам. Годините, в които съм с него, бяха важни и за моето развитие. Важна беше средата, а той беше моята среда".

През годините многократно двамата са засичани в едно от любимите места на Божков – вече нефункциониращия клуб "Маскара" в София. За последно около името на 34-годишната Лилана се разшумя през пролетта на 2019-а, когато стана ясно, че нейната фирма "Телетол" АД е вторият официален лицензиран доставчик на електронно събиране на тол такси. Напоследък поп звездата е скъсала със скандалния имидж от близкото минало, когато красеше кориците на "Плейбой" и в социалните мрежи демонстрира лайфстайл на истинска бизнес дама. Из софийските улици тя се движи с охрана и лъскаво спортно порше, пише още "Ретро".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »