Tuttomercato попиля Лудогорец в обширна статия: Отбор, който всички българи мразят

Tuttomercato попиля Лудогорец в обширна статия: Отбор, който всички българи мразят
A A+ A++ A

Точно преди протоколния реванш между Интер и Лудогорец едно от авторитетните италиански онлайн спортни издания Tuttomercato пусна обширен материал, в който запознава читателите си с историята на българския шампион.

Материалът на журналиста Андреа Лозапио е доста критичен към тима от Разград, което става ясно още от заглавието му: „Лудогорец, отборът, който всички българи мразят“.

Според автора разградчани нямат много привърженици у нас и всички се надяват на победа на Интер с 10:0.

Лозапио разказва за създаването на „третия гранд“ на българския футбол, превърнал се в „канибал“ за Левски и ЦСКА, които според него получават фенската подкрепа на 99% от българските футболни привърженици. Той споменава, че с мощни финанси Кирил Домусчиев е успял да превърне отбора в истински хегемон и е по пътя към подобряването на рекорда от девет поредни титли, който се държи от ЦСКА.

„Ако има играч, който расте бързо и прави впечатление, Лудогорец го купува. Често пъти, тези играчи не са взимани, за да играят, а за да отслабят опонентите на Лудогорец. Очевидно заплатите са доста по-високи от останалите родни клубове. А в същото време си стои въпросът с телевизията. В мача между Лудогорец и Локо Пловдив, коментаторът на двубоя Илиян Енев каза в ефир, че има дузпа в полза на "смърфовете" и, че съдията на двубоя е сбъркал. Две седмици по-късно, Енев вече не работеше в тази телевизия”, пише Лозапио, който не пропуска и случката при откриването на трибуна „Моци“, при която Домусчиев нарече журналиста от bTV Димитър Тасев „олигофрен“.

А ето и какво пише за отношенията на Лудогорец със съдиите: “Много фенове в България са убедени, че съдиите в България често отсъждат дадени ситуации в полза на Лудогорец. Една от най-известните ситуации е ударът с крак на Козмин Моци в корема на играч на ЦСКА. Румънецът дори не получи картон. Домусчиев държи и телевизионните права за излъчване на местното първевство. А наскоро дори купи телевизията, която го излъчва. Общо взето футболът е в неговите ръце. Съдията от мача Рома - Гент Георги Кабаков, е първият български рефер от доста години насам, който свири в Шампионската лига. Този съдия обаче бе сериозно критикуван след един равен на Лудогорец с Черно море през декември.”

Статията завършва с политически краски като акцентира на отношенията между Домусчиев и министърът на финансите Владислав Горанов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"