ПП МИР: Валери Симеонов и обединени патриоти са най-големия враг на машинното гласуване

ПП МИР: Валери Симеонов и обединени патриоти са най-големия враг на машинното гласуване
A A+ A++ A

ПП МИР: Валери Симеонов и обединени патриоти са най-големия враг на машинното гласуване За пореден път тихомълком под сурдинка, правната комисия се опитва да замете под килима машинното гласуване На заседание на работната група към правната комисия в парламента, на която се гледат промените в изборния кодекс, заместник председателят на Народното събрание и член на комисията Валери Симеонов помоли акредитираните да присъстват членове на Националния изпълнителен съвет на ПП МИР Владислав Милев и Александър Пеновски да напуснат заседанието.

Повод стана изказано мнение от страна на зам. председателя на ПП МИР Владислав Милев, който поиска от присъстващите да обяснят, защо отново се шикалкави около машинното гласуване и попита как така занотворецът приема закони, които след това смята да не въвежда и спазва? От ПП МИР коментираха, че провеждането на честни избори в България чрез машинно гласуване е национална кауза, към която ще се придържат като единствен гарант за защита на демокрацията в страната . „Докато това не стане факт и законът не се спази гражданският протест под прозорците на Министерски съвет ще продължи” категоричен бе зам. председателят на ПП МИР Владислав Милев. От своя страна Александър Пеновски обясни, че машинният вот ще намали до нула невалидните бюлетини, както и ще намали влиянието на корпоративния и платения вот. От страна на парламентарно представените партии на работната група, въпроси бяха задавани единствено от Обединените патриоти, които категорично се противопоставят на гласуването посредством машина. След като Валери Симеонов помоли представителите на МИР да напуснат заседанието продължи, като се очаква още днес да бъдат внесени предложения за изменение на изборния кодекс.

„В момента наблюдаваме как народните представители от управляващото мнозинство правят всичко възможно, за да саботират машинното гласуване, като вадят несъстоятелни тези, като тази, че машинното гласуване ще направи огромни опашки и ще затрудни гражданите. Нищо подобно, дори напротив, машинното гласуване ще улесни изборния процес и това го доказаха хилядите българи, които дойдоха на импровизирания от ПП МИР пред сградата на Министерски съвет обучителен център” коментира Милев в колуарите на Парламента и покани всеки, който има въпроси относно технологията на машинното гласуване да посети шатрата на ПП МИР пред Министерски съвет. Очаква се след заседанието да стане ясни какви предложения са внесени от работната група и дали включват незабавно въвеждане или поредна отмяна на машинното гласуване. От ПП МИР обаче са категорични, е протестът ще продължи въпреки натиска на парламентарните партии да отложат отново приет от тях самите закон, с което за пореден път ще покажат, че честния вот посредством машина е по-страшен от възможността да име се поиска оставката.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »