Холивудският гуру Харви Уайнстийн бе признат за виновен в брутални изнасилвания

Холивудският гуру Харви Уайнстийн бе признат за виновен в брутални изнасилвания
A A+ A++ A

Холивудският продуцент Харви Уайнсттйн  е бил признат за виновен по две обвинения, написа британският в. Дейли мейл, цитиран у нас от novini.bg.

Съдебното жури в Ню Йорк днес е решило, че мъжът е изнасилил бившата си асистентка на продукция Мими Хейли през 2006 г. и актрисата Джесика Ман през 2013 г.

Журито (седем жени и петима мъже) е оправдало човека, стоял зад филма "Аватар" и други култови ленти, по три от обвиненията  – сексуален тормоз и опити за изнасилване на Хейли.

Заради решението на журито Уайнстийн може да влезе в затвора за двадесет и пет години.

Харви, който е бил обграден от охрана, не е реагирал на решението на журито.  Той бил забелязан за говори със своя адвокатка след произнасянето на решението. На Уайнстийн са били сложени белезници и изпратен в ареста. Очаква се присъдата му да бъде произнесена на 11 март.

Първите обвиняващи Уайнстийн публикации са се появили през есента на 2017 г. Статиите в няколко нюйоркски издания са предизвикали вълна от последвали обвинения. Сред жените, оплакали се от продуцента, са били Анджели Джоли и Гуинет Полтроу. Първите официално съдебни обвинения на мъжа (в момента на 67 години) са били повдигнати през май 2018 г.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"