България прави симулация с болни от коронавирус и кризисен център във ВМА

България прави симулация с болни от коронавирус и кризисен център във ВМА
A A+ A++ A

България създава национален кризизен център към ВМА заради коронавируса. Това беше решено на извънреден Съвет по сигурността в МС.

Още утре във лечебното заведение и на летище София ще бъде разиграна симулация с двама болни. Премиерът нареди на здравните власти всеки ден да информират подробно обществеността, за да не се получи дезинформация както в Италия.

По сухоземните граници ще бъдат назначени екипи с дежурства с мобилни термометри,съобщи директорът на ВМА Венцислав Мутафчийски.

До утре сутринта ще се изработи стратегия с лечебните заведения. „Всичко да бъде проиграно да го имаме, ако се случи“, нареди премиерът.

На заседанието стана ясно, че ще бъде отменен Ден на отворените врати във Военноисторическия музей,който традиционно се прави на3 март.

Борисов е разпоредил на спортното министерство да се преосмисли ситуацията дали да се отлагат първенства, в случай на регистриран случай.

Oт срещата стана ясно, че на граничните ни пунктове са разпределени термокамери, термометри и костюми за граничните власти.

Министър-председателят изрично заяви, че всеки ден трябва ясно да се казва и да не се плашат хората, че в България няма криза и заболели. С мерките не се цели създаване на паника, а просто да са информирани хората как да се пазят.

„Всеки ден излиза щабът излиза и казва за ситуацията, има или няма заразени, максимално откровено с хората. Само с неговата помощ можем да се справим“, нареди Борисов и още веднъж подчерта, че всеки, на когото се наложи да прави тестове за коронавирус ще бъдат безплатни.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"