Седма жертва на коронавируса в Италия, заразените в страната надхвърлиха 220

Седма жертва на коронавируса в Италия,  заразените в страната надхвърлиха 220
A A+ A++ A

Седми смъртен случай от новия коронавирус бе регистриран в Италия, а броят на заразените в страната надхвърли 220, предаде Ройтерс.

Последният починал е 80-годишен мъж, който бил приет миналата седмица в Лоди след инфаркт, съобщи агенция АНСА. Смята се, че се е заразил от друг пациент.

Държавната телевизия РАИ съобщи, че шестата жертва е починала болна и от рак жена, настанена в болница в северния град Бреша, област Ломбардия.

Починал е и мъж на 88 години, както и 80-годишен мъж с патологии, починал в болницата на Бергамо. Трима души в напреднала възраст вече починаха от заболяването, като двама от тях са страдали от сериозни здравословни проблеми.

До момента все още не е намерен приносителят на заразата или така нареченият "нулев пациент".

Премиерът Джузепе Конте каза, че е изненадан от случващото се и от броя на засегнатите хора, но че положението е под контрол, на което се дължи и откриването на заразените.

По официални данни техният брой нараства, като такива има в северните области Пиемонте, Ломбардия, Венето, Емилия-Романя, Алто Адидже и в централната Лацио.

Най-много - 165 са в Ломбардия. Превантивни мерки взе област Лигурия. От днес до първи март ученици и студенти са във ваканция, забранени са спортни състезания, не може да се ходи на театър, а само на кино.

Ефектът от коронавируса се отрази на финансовата борса в Милано, която стартира негативно с 3,5%.

Единайсет населени места в областите Ломбардия и Венето с близо 52 хиляди жители са поставени под карантина. Музеите и училищата остават затворени до 1 март.


Властите препоръчват жителите да се запасят с храна и вода и да не напускат домовете си. Някои супермаркети в големите градове не смогват с доставките.

Карнавалът във Венеция е отменен. Отменени са и футболните срещи от италианското първенство.

Всеки момент ще се изясни въпросът за мача Интер - Лудогорец. По всяка вероятност ще се играе в Милано на стадион "Меаца", но без публика.

Седмицата на модата в Милано приключи с дефилето на дизайнера Джорджо Армани, който представи колекцията си за сезона есен/зима 2020-2021 г. пред празна зала, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Европейската комисия мобилизира допълнително 232 милиона евро за подготовка, превенция и възпиране разпространението на коронавируса, обяви еврокомисарят по управлението на кризи Янез Ленарчич. Засега Комисията не препоръчва пътуванията в рамките на Шенгенското пространство да бъдат ограничавани.

Има паника в Италия заради коронавируса. Всички училища, заяви от Милано пред БНР журналистката Зорница Кръчмарова.

„11 града са под карантина за момента, но ситуацията се мени от минута на минута. Нямам информация за заразени българи“, допълни тя в предаването „Нещо повече“ на програма „Хоризонт“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"