Samsung затвори завод в Южна Корея заради заболял от коронавируса

Samsung затвори завод в Южна Корея заради заболял от коронавируса
A A+ A++ A

Компанията „Самсунг електроникс" (Samsung)  съобщи днес, че е бил потвърден случай на заразяване с коронавирус в един от нейните заводи за мобилни устройства в югоизточния южнокорейски град Гуми, което е довело до затваряне на целия производствен комплекс, съобщават Ройтерс и БТА.

Компанията, която е най-големият производител на смартфони в света, съобщи, че комплексът ще остане затворен до сутринта на 24 февруари. Цехът, в който е работил заразеният служител, ще остане затворен до сутринта на 25 февруари.

Южнокорейските власти съобщиха днес, че броят на случаите на коронавируса в страната се е удвоил до 433, като местни служители предположиха, че броят им може да нарасне значително, тъй като над 1 000 души, присъствали на две богослужения на християнската секта Църквата на Исус (известна още като църквата Шинчхонджи) в град Тегу, откъдето е тръгнала заразата, вече са проявили грипоподобни симптоми. Всички те са поставени под карантина в домовете си и властите ги проверяват за наличие на вируса.

Корейският Център за контрол и превенция на заболяванията съобщи за 142 нови случая тази сутрин и за още 87 следобед. Повечето от новите случаи са свързани именно с клона на сектата Шинчхонджи в четвъртия по големина град в страната с население от 2,5 млн., както и с болница в община Чонгдо.

Съобщава се обаче и за първи положителни проби за коронавирус в Пусан - втория по големина град в Южна Корея, както и на южния остров Джеджу, който е популярна туристическа дестинация.

Властите обявиха вчера град Тегу и община Чонгдо, където живеят 43 000 души, за „зони за специално внимание". Там е изпратен допълнителен медицински персонал, медицински материали и болнични легла.

Повечето от половината случаи на заразени в национален мащаб са свързани с 61-годишна жена, известна само като "пациент 31", която е присъствала на религиозните церемонии на сектата Шинчхонджи в Тегу. Според властите няма данни жената да е пътувала зад граница наскоро.

Центърът за превенция и контрол на заболяванията съобщи днес, че е получил списък от 9 300 души, които са присъствали на въпросните богослужения, от които около 1 200 са се оплакали от грипоподобни симптоми.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »