Каракачанов нападна ДПС: Тюрлю-гювеч чувам само аз

Каракачанов нападна ДПС: Тюрлю-гювеч чувам само аз
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на отбраната Каракачанов участва в днешния парламентарен контрол.

От ДПС го нападнаха заради проведена лекция на която била застъпена тезата, че българските евреи били мобилизирани в трудови лагери, за да не могат да бъдат депортирани

Той обясни, че това не отговаря на истината, като на въпросната конференция дори са присъствали хора от Американския еврейски съвет и организация "Шалом" по време на парламентарен контрол.

„Чух един тюрлю-гювеч от неверни неща. Първо, Министерството на отбраната не е съорганизатор на конференцията, а само е предоставило залата. Ако бяха ме поканили, аз щях да отида като историк, защото темата е интересна и важна. Задавам си обаче въпроса, кому е нужно народен представител, избран в България, да се опитва да прави внушения в обществото, че България едва ли не е участвала в геноцид срещу евреите. Известно е, че България е единствената европейска държава, която не допуска българските граждани от европейски произход да бъдат депортирани. И вместо всички ние българите да се гордеем с този факт, вие се опитвате да го омаловажите, да го отречете и не знам какъв дивидент очаквате да получите и откъде. Това което правите е клевета срещу българската държава и армия. Вие твърдите, че редица български учени се били възмутили. Избройте ми кои са те. Тази кръгла маса е организирана от редица видни български учени“, заяви Каракачанов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"