Спецакция в Шуменско, задържаха четирима

Спецакция в Шуменско, задържаха четирима
A A+ A++ A

Специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжна прокуратура-Шумен бе проведена вчера на територията на село Стоян Михайловски от служители на охранителна, криминална, териториална и пътна полиция на РУ-Нови пазар, съобщиха от МВР.

В ранните сутрешни часове, на три адреса в селото, униформените, заедно със служители на електроразпределителното дружество, са установили незаконно прикачване към мрежата с помощта на дървени прътове, като по този начин не се отчитала реално потребената енергия. По случаите са образувани три досъдебни производства, задържани са трима местни жители – двама мъже на 57 и 25 години, и 57-годишна жена.

В хода на акцията бил спрян за проверка 29-годишен жител на Нови пазар, у когото са намерени около 10 г суха листна тревна маса - по негови данни - "марихуана". При последвали процесуално–следствени действия в обитаваното от него жилище е открит един грам бяло прахообразно вещество, за което заявил, че е амфетамин. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа, случаят е докладван на компетентната прокуратура.

Работата по образуваните производства продължава под надзора на Районната прокуратура-Шумен. В следобедните часове в землището на село Стоян Михайловски е установен 45-годишен местен жител в момент на извършване на кражба от горски масив на около 0,6 куб. м дърва за огрев. Образуван е заявителски материал.

По време на специализираната полицейска операция са проверени 278 моторни превозни средства, 342 души, от които девет – с различни криминалистически регистрации. Установени са 25 административни нарушения, за които са съставени 9 акта и са наложени 16 глоби с фиш. Със системата за видеоконтрол са засечени 18 нарушения на скоростните режими. Засечени били и двама водачи, шофирали с превишена скорост в населено място- единият с 30, другият с 52 км/час повече от максимално разрешената скорост.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »