Унищожават откритото в Плевен месо с неясен произход

Унищожават откритото в Плевен месо с неясен произход
A A+ A++ A

Над 40 тона месо с неясен произход и повече от 6 тона месо с изтекъл срок на годност, както и машини за преработка на месо бяха открити в съвместна акция на полицията, данъчните власти и Агенцията по храните в Плевен.

Храните са открити в нерегистрирани по Закона за храните помещения, обясни пред „Хоризонт“ д-р Иван Йорданов, директор на Областната дирекция по храните в Плевен. Властите са действали по сигнал, получен на 6 февруари. Предприети са всички мерки на пазара да не проникне опасна храна, увери д-р Йорданов. По думите му 2 часа след получаването на сигнала вече е била в ход инспекция в местните магазини, която не е открила нищо нередно. 

„Нямаме информация да са стигнали храни до търговската мрежа, тъй като незабавно проверихме всички контрагенти на фирмата и не сме установили количества, които да са влезли в търговската мрежа.“

Помещенията са на местна фирма с един регистриран склад в близост. Регистрираното помещение е било проверявано до момента, без там да са открити нарушения, стана ясно от думите на Иван Йорданов.

При акцията са открити етикети на друга фирма, която не е действаща. В момента се разпорежда унищожаването на намерените храни.

„Ако прокуратурата прецени, че има по-сериозно нарушение, което може да се квалифицира като престъпление, ще си вземе съответните мерки“, допълни Йорданов. 

Част от храната с неживотински произход, за която има документи, ще бъде пренасочена към Хранителната банка, съобщи още той. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »