Каракачанов: Акъл на Гешев не давам, само на дъщеря ми, ако поиска

Каракачанов: Акъл на Гешев не давам, само на дъщеря ми, ако поиска
A A+ A++ A

От нашите задружни сили зависи дали България ще бъде равна на другите европейски народи. Ако всички четат Левски, и политиката ни ще бъде в час. Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов във Велико Търново. 

Министърът също така препоръча на представителите на институциите да четат Левски.

На журналистически въпрос белег на какво е спорът между президент, премиер и главен прокурор, Каракачанов каза, че това е емоция, но е лош знак. Според него е нужен сериозен разговор, стискане на ръце и формулиране на общи задачи пред всички институции, защото другият вариант е разделение и противопоставяне, което е факт в обществото вече 30 години.

Каракачанов заяви още, че акъл не е давал на никого, а като министър на отбраната издава заповеди в Министерството на отбраната на своите подчинени. "Акъл и съвети мога да дам на дъщеря ми, ако ми ги поиска", каза още той в отговор на изказването на главния прокурор Иван Гешев, в което посъветва политиците, сред които и Каракачанов, да не му дават акъл. 

Той посочи, че приветства действията на главния прокурор по отношение на битовата престъпност и изрази надежда това да бъде постоянна политика до края на мандата на главния прокурор.

Министърът на отбраната прие почетния караул на НВУ "Васил Левски" и почете 147-ата годишнина от гибелта на Левски с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола.

По-късно той изнесе лекция, свързана с ролята на Левски в българската история пред курсантите и възпитаниците на висшето училище.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »