Протест в Сливен заради обжалване на убиеца на Кристин

Протест в Сливен заради обжалване на убиеца на Кристин
A A+ A++ A

Мартин Трифонов, признат за виновен за убийството на 7-годишната Кристин от Сотиря е обжалвал постановената му доживотна присъда. Предстои Апелативен съд Бургас да насрочи дата за съдебно заседание. Това съобщи пред  "Фокус" адвокатът на семейството на детето Сиво Сивов.

Заради несъгласието си със заявеното обжалване на присъдата близки и приятели на семейството на убитото дете, отправят в социалните мрежи призиви за протестни действия  от 17.00 часа на кръговото кръстовище "Розова градина".


На 30 януари Сливенският окръжен съд на 21-годишния Мартин Трифонов  доживотна присъда без право на замяна. Той и защитникът му имаха 15-дневен срок да обжалват на следваща инстанция и са се възползвали от това, коментира още Сивов.

Присъдата на Мартин беше първата след промяната в закона за съкратено съдебно следствие, която се случи след жестокото убийство на момиченцето. На заседанието в Сливен съдът уважи и гражданските искове на стойност 600 000 лв., предявени от майката, бабата и дядото на убитото дете.

Убийството на Кристиян бе извършено на 15 август миналата година по особено жесток начин и бе придружено с блудствени действия.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »