1765 са вече жертвите на коронавируса, над 70 хиляди са заразени в Китай

1765 са вече жертвите на коронавируса, над 70 хиляди са заразени в Китай
A A+ A++ A

Броят на жертвите на коронавируса в континентален Китай достигна 1765 души, след като в провинция Хубей бяха отчетени още 100 смъртни случая, предаде БТА, позовавайки се на публикувани официални данни.

Броят на новите случаи на зараза в Хубей достигна 1933 души, малко повишение след три последователни спада, съобщават властите на провинцията, станала епицентър на епидемията. Общо в Китай бяха заразени най-малко 70 400 души.

Извън континентален Китай бяха потвърдени близо 600 случая на заразяване в трийсетина страни, но те доведоха само до пет смъртни случая – по един в Хонконг, Тайван, Япония, Филипините и Франция.

Световната здравна организация изпрати в Китай експерти, които снощи са започнали да обсъждат епидемията с китайските си колеги.

Междувременно китайски учени заявиха, че епидемията от коронавируса е тръгнала от научна лаборатория в град Ухан, съобщи изданието „London loves Business“. Те твърдят, че лабораторията са се провеждали изследвания за протичането на болестта при прилепи.

Биолозите Ботао Сяо и Лей Сяо са публикували доклад под заглавие: „Възможните източници на епидемията от коронавируса 2019-nCoV“. В него се казва, че коронавирусът вероятно е тръгнал от лабораторията в Ухан.

Учените посочват две лаборатории в Ухан, които са провеждали изследвания на коронавируса, като са използвали прилепи. Едната от тях е разположена само на 280 метра от пазара за морски продукти, който според официалната информация от властите е началната точка на заразата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"