Борисов инспектира отсечка от Околовръстното в София

Борисов инспектира отсечка от Околовръстното в София
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на отсечка от Околовръстното шосе. Отсечката трябва да свърже столичния квартал „Младост” с магистрала „Тракия”.

Заедно с Борисов е и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на финансите Владислав Горанов. 

Нанков и премиерът уточниха, че трасето ще е с по три ленти в посока, както и с по две локални платна. Ще има три пасарелки, автобусни спирки. През цялата отсечка няма да има светофари, а само кръгови кръстовища. "Видя ли багерите, вече съм спокоен – значи ще стане", заяви Борисов.След инцидента с две жертви на магистрала „Хемус”, държавата взима спешни мерки за обезопасяване на строежите в страната. Премиерът разпореди навсякъде, където се работи, да бъде изпратен патрул на КАТ, както и всеки ден да се правят инструктажи. 

"Две години ни бавиха с отчуждителни процедури, но сме обещали на софиянци - пътя ще го има", каза още Борисов. "След един месец много работа ще е свършена - като пчелички са", каза премиерът, визирайки ускорената работа на строителите по ремонтните дейности. 

Общата стойност на проекта е близо 143 млн. лв. Дължината на трасето е 6 км. Срокът за проектиране и изграждане на пътния участък е общо 910 дни, от които 180 дни за проектиране и 730 дни за изпълнение на строително-монтажни работи. Археологическото наблюдение се осъществява от Националния археолочиески институт и музей на БАН.

Въведена е временна организация на движението. Извършени са всички земни работи и предстои подготовка по изграждането на инженерни мрежи.

В рамките на инспекцията министърът на икономиката Емил Караниколов докладва за дейностите по решаването на проблема на Перник с водата. „Работи се на помпената станция, на резервоара и в населените места. 3,5 км тръби са реално сложени. Днес ще пуснем пътя Голямо Бучино – Перник както сме обещали. Язовирът се пълни много добре“, заяви министър Караниколов и добави, че изграждането на водопровода ще помогне много на града.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"