Китайската централна банка дезинфекцира употребяваните банкноти

Китайската централна банка дезинфекцира употребяваните банкноти
A A+ A++ A

От Централната банка на Китай съобщиха, че като част от мерките за контрол на разпространението на епидемията от коронавируса използваните банкноти се дезинфекцират и съхраняват до 14 дни, преди да бъдат пуснати обратно в обръщение.

Броят на смъртните случай в Китай надхвърли 1600 души, съобщиха китайските власти, предава БГНЕС. През изминалото денонощие още 139 души загинаха в тежко пострадалата провинция Хубей, епицентър на огнището.

В ежедневната си актуализация здравната комисия на провинцията също отчита 1843 нови случая на заразяване. Вече са заразени над 68 000 души, като повечето смъртни случаи са настъпили в Хубей.

Франция съобщи за първи смъртен случай, причинен от новия коронавирус извън Азия. В петък Египет съобщи за първия случай на вируса на своя територия. Той е първи и за Африка.

Междувременно самолет на Nepal Airlines евакуира 175 непалци от китайския град Ухан, съобщиха от непалското посолство в Пекин. Повечето от евакуираните са студенти, които са учили в Ухан и съседни градове.

"Необходимите процедури, включително проверка на температурата, бяха извършени преди качването в самолета. След пристигането си в Непал евакуираните ще бъдат под карантина за най-малко 14 дни", посочват от посолството.

Самолетът с който са евакуирани непалските граждани е донесъл 100 000 предпазни маски за лице като дарение от правителството на Непал за Китай, съобщиха от посолството.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »