Пожарът е Елхово вече изпепели 10 000 дка

Пожарът е Елхово вече изпепели 10 000 дка
Пожарът между елховските села Вълча поляна и Раздел продължава да се разраства и вече обхваща площ над 10 000 декара. Снимка: „Дарик“
A A+ A++ A

Пожарът между елховските села Вълча поляна и Раздел продължава да се разраства и вече обхваща над 10 000 декара смесена и иглолистна гора, храсти и сухи треви.

В потушаването на огъня са включени над 100 огнеборци, горски служители, военни и гранични полицаи, предаде БНР.

Няма опасност за близките населени места. През нощта огънят е доближил село Раздел, но огнеборците са успели да пресекат пътя на огъня.

„В димна завеса е главен път 1-7 към граничен пункт Лесово, но засега не се налага затваряне на пътя," съобщи кметът на община Елхово Петър Киров.

Пет противопожарни екипа са на мястото на пожара. Отново започна и прокарването на просеки, за да се ограничи разпространението на пожара.

В гасенето на огъня в сряда отново ще се включи и хеликоптер на военновъздушните сили. Засега няма опасност огънят да премине в Турция.

Остава бедственото положение в община Средец. Специализирани екипи извършват оглед на двете последни огнища на пожара в землищата на селата Факия и Момина църква.

#пожар #Елхово #село Раздел #село Вълча поляна #Петър Киров #бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"