Радев: Питайте Борисов и Гешев защо не ми отговарят на въпросите

Радев: Питайте Борисов и Гешев защо не ми отговарят на въпросите
A A+ A++ A

„Зададох ясни и конкретни въпроси, чакам отговор“. Така президентът Румен Радев отговори на журналистически въпрос дали питанията му към премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев са били чути.

"Питайте ги, вие сте за това – да задавате истинските въпроси“, каза на журналистите държавният глава.

Днес Радев бе гост в Ивайловград за Деня на града и участва в ритуала по зарязване на лозята на днешния празник Трифон Зарезан.

Президентът отправи въпроси към премиера и главния прокурор. „Въпросът е знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват и разработват президента и то в грубо нарушение на закона и ако го е знаел, защо е допуснал закононарушението? Ако не го е знаел, това означава, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби”, заяви преди дни президентът.

„Г-н Гешев ходи при премиера и по много други поводи, вижте снимки, вижте срещи, вие си направете преценката,“ заяви той пред журналистите.

Радев каза, че въпросът е как така тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби и органи проспаха водната криза, боклуците, обществените поръчки с нарушение, срива на търговския регистър, хакерските атаки в НАП. Хазартът проспаха, при положение, че имат присъствие в тези ресорни комисии, бяха част нещата, които изброи Румен Радев.

Президентът добави, че остава и друг въпрос: „Защо г-н Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в Министерски съвет, където се разпределя и харчи бюджет от първо лице. И тази огромна амбиция на главния прокурор, която е похвална, да се пребори с престъпността и с корупцията, някак си не вижда очевадното във всяка една държава хранителната среда за корупция къде е, ами там, където се разпределя бюджетът, където се усвояват обществените поръчки, напоследък вече даже няма и обществени поръчки. Харчат се милиарди без обществени поръчки и ние даже не знаем на кого се раздават парите“, каза Радев. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »