19-годишен канадец направи наш Гришо на пух и прах

19-годишен канадец направи наш Гришо на пух и прах
A A+ A++ A

Нашият Григор Димитров приключи безславно участието си в турнира на твърди кортове в зала в Ротердам (Нидерландия), който е от категория АТП 500. Най-добрият български тенисист загуби от 19-годишния канадец Феликс Оже-Алиасим с 4:6, 2:6.

Гришо бе твърде неуверен в повечето си отигравания и направи доста непредизвикани грешки, което се оказа решаващо за крайния изход от двубоя. Мачът приключи точно за 78 минути.

Това бе втори двубой между двамата тенисисти, като Феликс има вече два успеха.

Припомняме, че в първия кръг от надпреварата Димитров елиминира с 6:3, 7:6(3) 16-ия в световната ранглиста Денис Шаповалов.

Оже-Алясим стигна първи до пробив за 3:2 в първата част. Канадецът обаче не успя да затвърди брейка. За първи път от началото на мача той показа колебания на свой сервис и Димитров направи рибрейк. В седмия гейм Григор отново допусна да бъде пробит. Канадецът сервира за сета при 5-4 и го затвори за 38 минути.

Втората част започна с размяна на лесно спечелени подавания от страна на сервиращите, но още в третия гейм Григор допусна нов пробив. В четвъртия гейм Димитров имаше възможност да направи рибрейк, но при 30:40 изкара топката в аут и канадецът се измъкна и в крайна сметка удържа подаването си - 3:1. Димитров прекъсна серията на тийнейджъра с гейм за 2:3, но не успя да стори нищо повече до края на мача.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »