Цветомир и Боян Найденови вадят по 8,5 милиона на година за Левски, ако Божков не е в клуба

Цветомир и Боян Найденови вадят по 8,5 милиона на година за Левски, ако Божков не е в клуба
A A+ A++ A

Левски е получил оферта за спонсорство от efbet на стойност 8,5 милиона лева на година, съобщиха „сините” на официалния си сайт. Условието на компанията е да бъде сменена собствеността на клуба, тоест Васил Божков и Георги Попов да нямат нищо общо с 26-кратните първенци на страната.

На 11.02.2020 г. в деловодството на „ПФК Левски“ беше получено писмо от хазартния оператор Efbet, с което се предлага финансова помощ с условие за прехвърляне на собствеността на отбора. В писмото не се посочва на кого следва да бъде прехвърлена собствеността, но е посочена сума под формата на спонсорство при евентуално изпълнение на условието.

За да избегнем спекулации, публикуваме до всички полученото писмо, тъй като то засяга както отбора, така и всички фенове. Така поставеното условие е изцяло в компетенциите на мажоритарния собственик на клуба.

„ПФК Левски“ активно търси решение за гарантиране на финансовата си стабилност и оценяваме всяко реално предложение, което може да бъде изпълнено и да помогне на отбора“.

В същото време Левски – в лицето на изпълнителния директор Павел Колев, отговори на компанията за залози efbet също с писмо, в което уведомява за немеренията си.

Благодарим Ви за отправеното предложение и изразената готовност да подпомагате дейността на „Професионален футболен клуб Левски” АД като генерален спонсор в така създалата се ситуация и съобразно поставените от Вас условия. С предложението са запознати членовете на Управителния съвет и ще бъдат запознати акционерите на дружеството при свикване на общо събрание на акционерите на клуба.

Уведомяваме Ви, че предложението ще бъде разгледано по същество от Управителния съвет при първа възможност, в случай че настъпи поставеното от Вас условие – промяна на собствеността на клуба.

С уважение: Павел Колев, изпълнителен директор“.

Междувременно Левски официално откри дарителска сметка за набиране на средства. Първата цел е събирането на 143 хил. лева, с които да бъде погасена следващата вноска към НАП. Срокът е до 27-ми Февруари 2020г.

От днес дарения са възможни чрез банков превод по сметки на клуба!

Сметка в лева:
SWIFT: IABGBGSF
IBAN: BG76IABG80981000669903
Титуляр: ПФК ЛЕВСКИ АД

Сметка в евро:
SWIFT: IABGBGSF
IBAN: BG15IABG80981400669901
Титуляр: ПФК ЛЕВСКИ АД

Като основание за плащане посочете „Дарение“ и трите си имена или ЕИК (за фирма). Ако е необходим договор за дарение, моля пишете на office@levski.bg.

Утре ще бъде публикуван специален сайт, на който ежедневно ще публикуваме информация за постъпилите дарения, оставащи средства до постигане на целта и отчети за плащанията, извършени от клуба.

Усилено работим и по алтернативни методи за дарения, за които ще Ви информираме своевременно“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »