6 големи пожара още бушуват в България

6 големи пожара още бушуват в България
Продължава охраната и на локализирания пожар в местността „Бели бор" в Рила, където продължават да дежурят служители на горско стопанство, пожарната и армията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шест по-големи пожара продължават да бушуват на територията на България, съобщи главен инспектор Тодор Бързилов, началник на Националния оперативен център „Пожарна безопасност и защита на населението".

През денонощието са ликвидирани 204 пожара на територията на страната, предаде информационна агенция „Фокус".

Продължава да действа локализираният пожар в община Средец, който се охранява и наблюдава от служители на „Пожарна безопасност и защита на населението".

Служители от горските стопанства следят дали има нови огнища и дали има опасност от развитие, допълни инспектор Тодор Бързилов.

Има готовност да бъдат включени по преценка на щаба допълнителни сили и средства при поискване.

„Продължава охраната и на локализирания пожар в местността „Бели бор" в Рила, където продължават да дежурят служители на горско стопанство, пожарната и армията," каза главен инспектор Бързилов.

Продължават действията по ликвидирането на пожара в община Ямбол, който възникна във вторник между селата Раздел и Вълча поляна.

На място работят осем пожарни екипа с 30 пожарникари, допълнително са съсредоточени сили и средства от Министерство на отбраната за сряда, а ще бъдат изпратени и военни.

„От страна на Горското стопанство са осигурени три „Тойоти" с 30 техни служители. Включени са сили и средства на „Гранична полиция", служители на Районно полицейско управление – Елхово," посочи още главен инспектор Тодор Бързилов.

От Агенция „Пътна инфраструктура" беше осигурена тежка верижна техника, която направи просека в гората за спиране на разпространението на пожара.

#пожар #Тодор Бързилов #Средец #местност „Бели бор" #Рила #село Раздел #село Вълча поляна #Елхово #Агенция „Пътна инфраструктура"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници