Истинските АРМЕЙЦИ! Феновете и ръководството на ЦСКА 1948 с неоценими жестове

Истинските АРМЕЙЦИ! Феновете и ръководството на ЦСКА 1948 с неоценими жестове
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

От няколко години тече спор кой от двата клуба, носещи името ЦСКА, е истинският наследник на автентичното дружество ПФК ЦСКА АД, което фалира и е в историята. Отборът, ритащ в efbet Лига, подпомаган от Гриша Ганчев и Юлиан Инджов се бие в гърдите, защото излиза на "Армията". Нека си припомним обаче как държавата и ЦСКА-София се споразумяха за това...

Време е да си кажем истината в очите. Истинските АРМЕЙЦИ, са тези, които не пожелаха да припознават, а да бъдат верни на ценностите си. Да действат и дa преодоляват куп препятствия, вместо да се носят по течението. Да запязят честта преди всичко. Да, точно така, ЦСКА 1948 е моралният победител в този задочен спор. Защото честта, мъжеството, достойнството не се измерват в пари, не се изразяват в емблеми.

Вчера феновете и ръководството на ЦСКА 1948 за пореден път доказаха кои са. АРМЕЙЦИ от соя. 

Преди контролата срещу Ботев в Пловдив (2:1 за пловдивчани), шефовете на фаворита за промоция в елита решиха да си купят билети за мача в Коматево, вместо да ползват полагащото им се по право безплатно присъствие на срещата. Причината бе, че събраните средства от приятелския двубой отиват за хореография в памет на зверски убития в Солун фен на "канарчетата" - Тоско Бозаджийски. 

Лептата не бе малка, тъй като около 20 души от ръководството на ЦСКА 1948 бяха в ложите. По-важен обаче е жестът.

Сили и морал за такъв намериха и запалянковците на тима. Освен, че влизаха с билети на мача с Ботев, те събраха още 100 лева за Тоско. На полувремето техен представител занесе парите на бултрасите. На оградата пред сектора за гости пък феновете на ЦСКА 1948 поставиха огромен транспарант в памет на видния бултрас, който вече не е между живите.

Както знаем - през годините отношенията между привържениците на Ботев и ЦСКА не са били никак розови, въпреки някои злонамерени опити за убеждаване в обратното. Ето защо постъпката на АРМЕЙЦИТЕ е показателна и по безспорен начин сочи що за ХОРА са те. ИСТИНСКИ АРМЕЙЦИ.

Да не забравяме, че футболът е просто игра и е хубаво да си го припомняме, посредством такива примери.

И още един факт. Вчерашната контрола през втората част се изнерви, стигна се и до 2 контузии. Първо Сашо Александров-Алвеша стъпи лошо върху крака на Лъчо Балтанов. Капитанът на Ботев напусна принудително, а след срещата Алвеша влезе в съблекалнята на "канарчетата", за да се поинтересува от състоянието на Лъчо и да му се извини. Очаква се травмата на Балтанов да не е тежка и той да е на линия за голямото дерби на Пловдив срещу Локомотив след седмица.

Другата неприятна ситуация завърши с груб фаул на младока от Ботев Стефан Попов, който контузи Славчо Шоколаров. Играчът на ЦСКА 1948 е със счупена капсула на глезена, рaзбра Novinite.bg. Утре Шоколаров ще премине ЯРМ, за да се разбере точно колко тежка е травмата му. Младият футболист Стефан Попов, който е син на известния бизнесмен Ангел Попов-Рефана, много съжалява за неприятния си дебют, гарниран с червен картон. Той също се е извинил на своя колега за инцидента.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »