Три деца намерени да живеят в гора, едното родено там

Три деца намерени да живеят в гора, едното родено там
A A+ A++ A

Полицията намери три деца на 2, 9 и 11 години, които живеят в гора край Слънчев бряг, като най-малкото дете дори е родено там.

Две момиченца (на 2 и 11 г.) и момченце на 9 г. са живели в гориста местност под ресторант „Ханска шатра" в Слънчев бряг при крайно неподходящи условия, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

9-годишното момченце и по-голямото момиче са брат и сестра. В сряда те ще бъдат настанени в Дом за деца „Юрий Гагарин" – Ямбол.

Двегодишното момиченце е родено в гората и няма акт за раждане, то ще бъде настанено в Дома за медико-социални грижи за деца в Бургас.

Децата са открити при акция миналата седмица в Слънчев бряг срещу обявени за общодържавно издирване деца, склонявани към просия, проституиране, извършване на джебчийски кражби от малолетни и непълнолетни лица и такива, в риск и състояние на безнадзорност.

Полицията е установила родителите на децата, но все още не ги е открила.

В операцията са участвали служители от Главна дирекция „Национална полиция" – сектор „Детска престъпност”, сектор „Криминална полиция" при ОДМВР Бургас, началникът на Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас, трима инспектори „Детска педагогическа стая” и инспектор „Детска педагогическа стая" в Районно управление „Полиция" – Несебър.

Образувани са преписки срещу трима родители от Бургас и Несебър, карали децата си да просят. Преписките са изпратени в Несебърската районна прокуратура.

#Слънчев бряг #деца #гора #Бургас #МВР #Ямбол #Несебър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »