Ликвидираха тайландския военен, убил десетки

Ликвидираха тайландския военен, убил десетки
A A+ A++ A

Тайландските сили за сигурност ликвидираха военния, нападнал хора в мола "Терминал 21 Корат" в град Накхон Рачасима. 

Информацията за ликвидирането на нападателя беше потвърдена от началника на главното управление на полицията Чактхип Чайчинд, който обяви и края на спецоперациятта.

Нападателят е бил убит в мола, където се укриваше, като осем заложници са били спасени, някои от тях са били ранени.

При нападението са загинали 25 души, предаде ТАСС, сред които полицай, ранените са 63.

Нападателят е бил военнослужещ, който според полицията, бил разгневен във връзка със спор за земя. В социалните медии той отправил и неясни обвинения в корупция, предаде Ройтерс.

След като застреля няколко души на произволни места в града, включително военни в базата си, той нахлу в местен мол и откри огън с автоматично оръжие по клиентите.

В сайта на посолството на Русия в Тайланд се казва, че няма загинали и пострадали чужденци в търговския център, предаде ТАСС.
32-годишният ефрейтор първо застрелял своя командир и двама войници във военна база, след което избягал с автомобил.

По пътя стрелял безразборно по минувачи с откраднато от базата оръжие. После влязъл в търговски център и открил огън по клиентите.

Нападателят бе идентифициран като Джакрапант Тхома, който по-рано през деня написал в акаунта си във Фейсбук, че "Смъртта е неизбежна за всеки" и пуснал снимка на маскиран мъж с оръжие, вероятно негова.

Военният открил огън на няколко места в града, който се намира на над 250 км от столицата Банкок, като предавал на живо по Фейсбук своята операция, но впоследствие страницата му била блокирана.

Подобни кръвопролития са рядкост в Тайланд, с изключение на най-южните райони, където от десетилетия оперират бунтовници.

Снимка: Фейсбук/Предполагаем профил на нападателя

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »