Симеонов за съдия Миталов: Да го разследват

Симеонов за съдия Миталов: Да го разследват
A A+ A++ A

Има основания да се разбере защо човек с обвинение за шпионаж е пускан да получи едни от най-високите награди на Съветския съюз. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти във връзка със забраната на съдия Андон Миталов от Специализирания наказателен съд да влиза в САЩ.

,,Има основание ВСС, а защо не и прокуратурата да се занимае с този човек и да се намери отговор на въпроса защо наистина след като има човек с обвинение за шпионаж е пускан да получи едни от най-високите награди на Съветския съюз'', посочи Симеонов.

,,Не мисля, че има някаква трагедия, драма или световна катастрофа с този въпрос. Всяка държава има право да си налага ограничения за влизане по нейни съображения. Това правят и Щатите. Интересно ще бъде да се оповестят мотивите, за да може да стане ясно дали нашата прокуратура трябва да се занимава с този съдия. Оттам нататък не виждам драма, а преекспониране и опит да се направи като значима новина едно ограничение за влизане в Щатите'', коментира Валери Симеонов.

На въпрос дали това дава знак, че ни се посочва проблем, за който знаем, лидерът на НФСБ уточни, че в момента се говори за Миталов.

,,Къде няма корупция? Никой не я оправдава, но тя съществува в Щатите и те самите американци си го признават. Корупцията е нещо, срещу което всяка държава трябва да се бори с всички средства, но за съжаление няма такава, която да е изкоренила корупцията. Постоянно излизат информации за корумпирани лица в щатите, в европейски държави'', допълни още Симеонов.

Попитан дали може на територията на България да се разчистват сметки между САЩ и Русия Валери Симеонов обясни, че ''на територията на всяка държава се извършва разчистване на сметки между големите атове''.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »