60 роми бяха арестувани в най-голямото село у нас - Розино

60 роми бяха арестувани в най-голямото село у нас - Розино
A A+ A++ A

60 души от карловското село Розино (известно като едно от най-големите у нас) са били задържани по време на специализираната полицейска операция тази нощ . Тя е разпоредена от директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. 33-ма от задържаните са криминално проявени и са от ромското малцинство.

Предни дни Рогачев е пратил уведомление до кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов с искане за събаряне на незаконни постройки в селата Розино и Христо Даново. Действия от общинската управа не са били предприети.

По време на акцията са проверени 42 адреса, 106 лица и 26 автомобили. Съставени са 16 акта по закона за личните документи и един - по закона за горите.

Образувани са няколко досъдебни производства. Едното от тях е за хулиганство, срещу петима мъже и една жена, които са задържани.

Бързо производство за измама срещу непълнолетен младеж е започнато снощи. Той също е арестуван. Сред задържаните са и хора, у които са намерени контрабандни цигари и тютюн. 300 къса саморъчно направени цигари и 700 г тютюн без бандерол са иззети при акцията. Намерени са и три незаконни пушки.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »