Ревизоро: Някой е изпял схемите на Божков в хазарта, защото му е писнало да ги гледа

Ревизоро: Някой е изпял схемите на Божков в хазарта, защото му е писнало да ги гледа
A A+ A++ A

Някой е позволил това да се случи, но явно пределът на търпимост е минал. На някой му е дошло до гуша да наблюдава какво става и е разказал за схемата. Така екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро коментира темата с измамата на Васил Божков и Комисията по хазарта, заради която държавата е ощетена с 500 млн. лв. от такси от печалбите от "Национална лотария".

Той коментира и темата за боклука: Не можем изцяло да забраним вноса на боклук в България, защото ние правим около осем пъти повече боклук, отколкото внасяме и ако ние затворим границите чуждия отпадък да не влиза у нас, нашите осем пъти няма къде да го изнесем и да го изгорим. Ако кажем, че повече няма да внасяме, Европа ще забрани и нашия боклук да излиза от страната. Това, което аз съм възприел е, България да гори 50% наш боклук и 50% чужд.Това коментира пред Нова телевизия екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро.

В резултат на всички акции срещу незаконен боклук, които се проведоха, в резултат на две затворени мощности, влезлите количества боклук в България съвсем не са малко. Нищо чудно кметовете до вчера да са знаели къде се съхраняват тези отпадъци, посочи още той.

Това, което се случваше с години, трябва да се прекрати. Отпадъци ще влизат у нас и по регламент ще се изгарят. Но не по този начин. Ние в момента ходим след тях и гледаме кой какво е хвърлил и събираме. И всеки кмет се чувства длъжен в момента да търси София, за да дойде да му изчисти и деретата, и реките, и боклуците, обясни министърът.

Като ги проверяваме транспортните фирми, на документи возят едно, а на практика е съвсем друго и ги връщаме. Ще ги връщаме още от пристанището, категоричен е той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »