Бабата на наплютото дете с потресаващи подробности за гаврата в пазарджишкото училище

Бабата на наплютото дете с потресаващи подробности за гаврата в пазарджишкото училище
A A+ A++ A

"Не можех да повярвам, че това нещо се случва. Не знам кой е крив и кой прав, но това е недопустимо... Със сигурност са се плювали децата. Не казвам, че нашето дете не е виновно, но това да караш други деца да наказват това дете... що за назидание?! Така ли трябва да се прави?!" Това заяви пред Нова телевизия Цеца Медарова,  бабата на третокласника от основно училище „Проф. Иван Батаклиев” в Пазарджик. Както вчера стана ясно, учителката Верка Маратилова (на снимката) е заплашена с уволнение, след като накарала третокласници да заплюят свой съученик. Детето вече е преместено да учи на друго място. А прокуратурата проверява случая.

„Внукът ми дойде при мен със силно главоболие. Това ми направи впечатление, защото той не обича да се оплаква. Предположих, че е болен и го оставихме у дома. На следващия ден разбрах за случката от дъщеря ми. Възмутен родител на друго дете й разказал за случилото се”, каза Цеца Медарова.

„Аз не казвам, че детето ни не е виновно, но това да караш други деца да наказват съученици по такъв жесток начин е неприемливо. Ако днес това е моето дете, утре то може да е вашето”, добави тя.

„Поисках обяснение от госпожата. Версията й е, че две деца са дотичали при нея, наплюти от друго. В състояние на афект, тя ги е посъветвала да му отвърнат по същия начин”, коментира директора на училището Даниела Кемчева.

„Изненадата за мен е огромна, защото г-жа Маратилова е уважаван преподавател и децата я обичат. Тя вече получи административно наказание – предупреждение за уволнение”, добави тя.

Родители на децата от 3 „Б” клас пък се събраха в подкрепа на г-жа Маратилова. Те са на мнение, че това е инцидент провокиран от поведението на един ученик. Родител разказва, че конкретното дете системно е нарушавало дисциплината в училище. Според тях случката е момент на слабост и заради това, че учителката е била провокирана, трябва да й бъде простено.

В момента родителите дори правят подписка в нейна защита, както и отворено писмо, което скоро ще разпространят. "Това дете е тормозело другите деца системно. В конкретния ден е закъсняло за училище, без пособия за учене, след това се е сбило с друго дете, а накрая и това. Да, това не е начина на възпитание, но явно се е случило в момент на слабост. Всички грешим. Трябва да има и прошка. Правим подписка и отворено писмо в нейна защита. Децата приеха много емоционално отношението към учителката си", заяви майката на един от останалите ученици.

Учителката Верка Мартилова, за която стана ясно, че преди две години е била номинирана два пъти за учител на годината, засега отказва коментар по казуса.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »