Херо Мустафа: Ще осветлим името на корумпиран българин, когото няма да пускаме в САЩ

Херо Мустафа: Ще осветлим името на корумпиран българин, когото няма да пускаме в САЩ
A A+ A++ A

САЩ има намерение да предприеме твърди мерки, мерки със зъби с борбата с корупцията. Това даде да се разбере пред Нова тв американският посланик у нас Херо Мустафа. Скоро посолството ще посочи първото име на корумпиран българин, който ще получи забрана да влиза в САЩ. Това ще е само първото име, закани се американският посланик.

Дипломатът подчерта, че за да се въведе тази мярка, САЩ трябва да има сериозни доказателства. До дни името ще бъде оповестено. Херо Мустафа посочи, че САЩ ще ни бъдат важен партньор в борбата с корупцията. Държавният секретар на САЩ ще съобщи името.

България ще реши сама дали да подмени Конституцията си за върховенство на закона. САЩ са ангажирани с включване на България в безвизовия режим. Предстоят срещи и разговори в тази насока.

Енергийната диверсификация трябва да бъде реализирана на практика, така Херо Мустафа отговори на въпроса за американската позиция за "Турски поток". Диверсификацията ще доведе до поевтиняване на битовите сметки, според нея. А каква е американската позиция, дипломатът не обяви официално. САЩ ще продължи да има присъствие в Ирак, подчерта Херо Мустафа. Нещо повече, дори се обсъжда увеличаване на присъствието на американските военни там. Иначе Херо Мустафа е впечатлена от силата на българския дух. Навсякъде тя вижда хора, които искат да работят за бъдещето на страната ни. Гледам много оптимистично на бъдещето на тази страна, изтъкна американският посланик.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"