„Титан” остава в ръководството на ЦСКА

„Титан” остава в ръководството на ЦСКА
Собствениците на Титан Иво Иванов (л) и Димитър Борисов (д). Снимка: Новинар
A A+ A++ A

„Титан" остава в ръководството на ЦСКА, заяви председателят на инициативния комитет „ЦСКА Възраждане" Красимир Георгиев след срещата си с единия от собствениците на фирмата Иво Иванов.

„Имат взаимоотношения с фирми, които трябва да изчистят. Ще имат 50 процента от акциите. Предлагаме акционерите да имат годишни вноски на базата акциите си. Ако не ги внасят, губят акциите. Първите три години „Титан" ще бъде освободен от тези такси”, посочи Георгиев, цитиран от бТВ.

„Ще има изгонени играчи, но първо трябва да говорим със спортно-техническото ръководство. Стойчо Младенов остава начело на ЦСКА. Скоро ще разберем дали от „Титан" са съгласни с нашето предложение", заяви още той.

В началото на август стана ясно, че собственикът на ЦСКА „Титан" ще продаде мажоритарния дял от акциите на клуба на инициативния комитет около депутата от ГЕРБ Емил Димитров до месец.

Тогава беше обявено, че при водените преговори между „Титан" и Емил Димитров са договорени две неща – фирмата на Димитър Борисов и Иво Иванов вече да не е мажоритарен собственик на 30-кратните шампиони на България и вече да не е част от управлението на тима от стадион „Българска армия".

Тогава за нов президент на червения тим пък беше посочен бившият футболист и треньор на Националния отбор по футбол Христо Стоичков.

По-късно същия месец излезе информация, че върху акциите на ЦСКА е наложен запор заради стар дълг към украинския бизнесмен Константин Жеваго и това не позволява да има сделка за смяна на собствеността им.

От клуба обаче бяха категорични, че запорът върху активи на ЦСКА няма да попречи на сделката за продажба на отбора.

#Титан #ЦСКА #Красимир Георгиев #Иво Иванов #ГЕРБ #Емил Димитров #Димитър Борисов #стадион „Българска Армия" #Христо Стоичков #Константин Жеваго

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници