Българин с разказ за борбата със смъртоносния коронавирус

Българин с разказ за борбата със смъртоносния коронавирус
A A+ A++ A

Разказ от първо лице на нашия сънародник Стоян Конев - на път от Китай за България, след като здравните власти на място са удостоверили, че е здрав и може да пътува с гражданската авиация. Стоян е напуснал Ухан преди поставянето на карантината. Прекарва близо две седмици в друга китайска провинция, на безопасно разстояние, за да направи и необходимите медицински прегледи. Ето какво сподели той за NOVA от летището в Пекин.

„С помощта на китайските ми приятели, консула ни в Шанхай и туристическия ми агент предстои да се прибера в България. Чакането си заслужава. След като получих документ, че съм здрав по гари и по летища нямаше проблем. В големите градове мерките са засилени. По летищата има разположени термокамери и електронни термометри. Нещата са доста добре организирани”, сподели Стоян Конев.  

Тази сутрин нашият сънародник е пристигнал благополучно в България и вече си е у дома, спокоен за здравето си. Той е преминал необходимите медицински прегледи и у нас. Сега трябва да спази 14-дневната карантина, каквото е изискването за всички.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"