Приказката за София Кенин завърши с трофея на Australian Open

Приказката за София Кенин завърши с трофея на Australian Open
A A+ A++ A

Сензацията София Кенин е новата шампионка на Australian Open. 21-годишната американка от руски произход победи на финала Гарбине Мугуруса с 4:6, 6:2, 6:2 след малко повече от два часа игра. Така аутсайдерката триумфира.

Двете направиха страхотен финален двубой, който започна с предимство за 26-годишната испанка, но приключи изцяло по вкуса на Кенин.

Американката стана 8-ата различна шампионка за последните 9 издания на турнирите от Големия шлем. С успеха днес тя ще запише рекордно класиране в ранглистата - №7.

Финалът започна отлично за Мугуруса, която първа стигна до пробив и поведе с 2:1 гейма. Кенин не се предаде и успя да изравни за 4:4, но веднага след това допусна нов брейк, който впоследствие ѝ коства сета.

През втората част американката излезе преобразена и тотално взе надмощие в играта. Тя успя да реализира два пробива и след успех с 6:2 вкара финала в решаващ сет. В него Мугуруса имаше преднина 40:0 при 2:2 гейма, но не успя да направи пробив, след което до края на срещата не взе нито един гейм. Мачът приключи с двойна грешка на Гарбине.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"