Гешев: Беглецът Васил Божков е задържан в ОАЕ

Гешев: Беглецът Васил Божков е задържан в ОАЕ
A A+ A++ A
Васил Божков е задържан в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщи главният прокурор Иван Гешев тази вечер. Очаква се утре да пристигнат официалните документи. На въпроса кога бизнесменът ще бъде екстрадиран у нас, Гешев отговори, че това зависи от местното законодателство. „Това е резултат на добрата работа на българските служби за сигурност, прокуратурата и външно министерство“, заяви Иван Гешев.
 
Човекът, който подаде повечето сигнали срещу Божков - Цветомир Найденов, не пропусна да се пошегува веднага, след като научи новината.
„Информацията все още е неофициална. Ще я обявим официално утре, след като получим потвърждение от съответната държава“, каза главният прокурор. „Благодарен съм на колегите в ОАЕ, защото там днес е почивен ден, а те свършиха това, за което ги помоли българската държава“, добави Гешев. По думите му, с Божков са задържани още две лица, като едното се издирва с международна заповед за арест от Интерпол. Иван Гешев уточни, че връщането на Божков зависи от съдебната система на ОАЕ.
 
„Аз вярвам, че тяхната правосъдна система ще изпълни международните си ангажименти“, каза главният прокурор.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »