Президентството: Не е истина, че Радев е наредил да се смачка проверка на КПКОНПИ

Президентството: Не е истина, че Радев е наредил да се смачка проверка на КПКОНПИ
A A+ A++ A

Васил Божков е с повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група, действаща от 2014 година на територията на цялата страна, това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата, МВР и АДФИ във връзка с акцията срещу Васил Божков,предаде  ТОПНОВИНИ.

Събрани са доказателства, че Божков е предлагал дар всеки ден в размер на 10 000 лв.  на длъжностно лице от Комисията по хазарта.За всичко това е уведомена КПКОНПИ, НАП и министърът на финансите.

Липсва сума от над половин милиард лева в държавния бюджет, стана ясно на брифинга.

"Държавният контрол върху хазарта се осъществява от Комисията по хазарта, тя е организацията, която е отговорна за прилагането на конкретните разпоредби. Установено е, че от страна на Комисията не са предоставени данни по отношение на начина на определяне на дължимата държавна такса. От предоставените документи не се установи от страна на Комисията да е реализирала административна наказателна отговорност относно дължимия размер на таксите, въпреки че такава възможност е предвидена от закона", съобщи директорът на АДФИ Георги Начев."Прокуратурата знае срещу кой се изправя и че тази империя има изключително голяма финансова възможност", заяви Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

Предприети са действия по повдигане на обвинения на всички, които са участвали в групата, ръководена от Божков. Наблюдаващ прокурор обясни, че не може всичко да бъде споделено към момента, тъй като разследването е в начален етап.

"Засега са повдигнати обвинения само на председателя на Комисията по хазарта, предстои повдигане на обвинения и на други длъжностни лица", уточни  Милева.

Вътрешният министър Младен Маринов описа проведената операция като най-мащабната досега. "Мога да я определя като постигнат изключителен синхрон на участващите институции - МВР, ДАНС, КПКОНПИ, Спецпрокуратурата".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"