248 ареста на карнавала „Нотинг хил" в Лондон

248 ареста на карнавала „Нотинг хил" в Лондон
„Нотинг хил" е най-големият фестивал под открито небе в Европа. Той е и вторият по мащаби в света след този в Рио де Жанейро. Снимка: thejournal.ie
A A+ A++ A

Карнавалът „Нотинг хил" в Лондон, който се провежда всяка година през последния уикенд на август, премина без сериозни инциденти в неделя и понеделник, макар че бяха задържани 248 души и има ранени.

По време на уличния фестивал, който се организира в едноименния квартал на британската столица, се изпи много алкохол и властите бяха нащрек, предаде АФП, цитирана от БТА.

5000 полицаи следяха за спазването на реда в неделя, когато бе шествието на деца, а 7000 полицаи бяха мобилизирани в понеделник - за шествието на възрастни.

152-ма души бяха задържани в понеделник, при 172-ма в същия ден миналата година. В неделя бяха арестувани 96 души и с това общият брой на задържаните стана 248.

Група от 36 мъже, 19 от които под 18-годишна възраст, са арестувани на станцията на метрото Кингс крос, тъй като полицията подозирила, че възнамеряват да предизвикат сбиване между участниците във фестивала. Въпреки взетите предохранителни мерки имаше и някои инциденти.

„Нотинг хил" е най-големият фестивал под открито небе в Европа. Той е и вторият по мащаби в света след този в Рио де Жанейро. Карнавалът се провежда в едноименния квартал на Лондон за 48-ми път. Тази година в празненствата по улиците на Нотинг Хил се включиха около един милион души, отбелязва БНТ.

#карнавал #Лондон #арести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »