Започна модернизацията на жп гара Казичене

Започна модернизацията на жп гара Казичене
A A+ A++ A

Модернизацията на жп гара Казичене започна днес, съобщават от пресцентъра на Национална компания "Железопътна инфраструктура". Това е третата ключова софийска гара, част от проекта "Реконструкция на гарови комплекси Подуяне, Искър и Казичене", който се финансира със средства от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

"Стартирането на този обект е поредното доказателство, че компанията продължава да работи активно към постигане на една от основните си цели, а именно устойчиво развитие на
националния железопътен транспорт, пълно обслужване на гаровите комплекси, подобряване на обслужването и комфорта на пътниците", посочва генералният директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски при официалното начало на строителните дейности, цитиран в съобщението.

Той допълва, че жп гара Казичене е разположена на железопътната линия София-Пловдив, която е една от най-натоварените в страната. Папукчийски посочва, че проектът включва цялостна реконструкция на инфраструктурата и помощните технологични сгради и съоръжения чрез внедряване на нови енергоефективни и високотехнологични модерни инсталации - за отопление, климатизация, осветление, информация и други.

"След реконструкцията гаров комплекс Казичене ще осигурява комфортна, безопасна и достъпна среда за пътниците и персонала, отговаряща на всички съвременни и европейски изисквания", казва в заключение генералният директор.

Реконструкцията на гаров комплекс Казичене се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) чрез Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г. Стойността на договора за строителство на обекта е 1 115 653, 37 лв. без ДДС, а изпълнител е ДЗЗД "Казичене Билд 2018", състоящо се от фирмите "Билдинг Комфорт" ЕООД, "Трейс - София" ЕАД, "Термо Консулт София" ЕООД.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »