Расте броят на градовете, обявили грипна епидемия

Расте броят на градовете, обявили грипна епидемия
A A+ A++ A

Грипна епидемия е обявена от днес в Пловдив, Перник, Смолян, София-област, Добрич, Балчик, Генерал Тошево и редица общини в Благоевградско.

До второ нареждане се спират детските и женските консултации, плановите операции и свижданията в отделенията. На границата между първия и втория учебен срок затворени остават стотици училища.

Само в София заради грипната епидемия вкъщи до 6 февруари трябва да са около 130 000 ученици. Лекарите съветват по-големите деца да избягват събиранията с приятели в този период.

А възрастните -  да не подценяват симптомите и да търсят медицинска помощ. В 13 области в страната днес е преустановен учебният процес заради висока заболеваемост, като няма да се учи в 1292 училища. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Няма да учат учениците в областите Благоевград, Бургас, Варна, Габрово, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Перник, Смолян, София-град, София-област, Хасково и Ямбол.

Продължава да има учебни занятия във Видин, Враца, Плевен, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Търговище и Шумен.

В останалите шест области на страната учебните занятия са преустановени само в отделни училища, информират от МОН.

От утре грипна епидемия е обявена на територията на област Пловдив и на територията на общините Кюстендил, Рила, Бобошево, Невестино и Трекляно. Грипната епидемия продължава в общините Дупница, Бобов дол, Кочериново. От днес тя се отменя в община Сапарева баня.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »