4 ваканции за учениците през новата учебна година

4 ваканции за учениците през новата учебна година
Първият учебен ден тази година ще бъде на 17 септември - понеделник, защото 15 септември е събота, като всяко училище само ще определи часа, в който да открие учебната година. Снимка: "Дарик"
A A+ A++ A

Четири ваканции ще имат учениците през новата учебна година, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Първата ще е от 1 до 4 ноември. За Коледа почивката ще е от 22 декември до 6 януари. Създадената миналата година зимна ваканция ще е от 23 до 25 февруари, а пролетната ваканция ще е от 29 март до 7 април.

Първият учебен ден тази година ще бъде на 17 септември - понеделник, защото 15 септември е събота, като всяко училище само ще определи часа, в който да открие учебната година.

Тази година училищният праг за първи път ще прекрачат над 60 000 първокласници, сочат предварителните данни на министерството.

За първи път през учебната 2012/2013 година всички 5-годишни деца ще бъдат обхванати в системата на образованието. Според данни от просветното министерство досега 66 на сто от общините се бяха включили.

Тази година вече по закон са длъжни вече абсолютно всички да създадат ранни предучилищни групи, като средства от министерството са обезпечени. Освен в детските градини, общините могат да разкрият и паралелки в училищата, като условието е в тях да няма черни дъски и чинове.

В предучилищните групи трябва да има столчета, масички и място за отдих. Според разчетите от тази година в училищата ще има и занималня за учениците в трети клас, но тя няма да е задължителна за децата.

#училище #ваканции #Министерство на образованието и науката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"