В разгара на хазартната сага: Втора поредна "6"-ица в тотото", Цветомир Найденов обвини Божков в кибер тероризъм

В разгара на хазартната сага: Втора поредна "6"-ица в тотото", Цветомир Найденов обвини Божков в кибер тероризъм
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Нова шестица бе уцелена в тото играта "6 от 49". Във втори пореден тираж щастливец улучва шестте числа, които носят милиони. Преди няколко дни бяха спечелени над 6,5 милиона в Разград, но още никой не ги е потърсил. А това може и да не е случайно...

Сега комбинацията на късмета е била подадена във фиш, пуснат във Велико Търново. Тя ще донесе над 2,2 милиона на човек под Царевец или пък гост на града, който е решил да пусне фиш там.

Много рядко се случва в тото "6 от 49" да бъдат познати печелившите числа в два поредни тиража, но сега ситуацията е такава.

И всичко това се случва по време на разразилата се с пълна пара "война в хазарта", при която братя Найденови, известни като Цеките (собственици на онлайн букмейкърска къща Efbet), осветлиха брутални измами на лотарийните фирми на Васил Божков за стотици милиони. Бизнесменът е спестил колосални суми от укриване на данъци, потвърди доклад на АДФИ, след сигнала на Найденови.

В същото време се прокарва нов закон за хазарта, така че някои лотарии да станат държавни, а ставките на данъците се запазват. 

Ще се променя и съществуващата Комися по хазарта, която ще се трансформира в Национална агенция, каквото е желанието на министъра на финансите - Владислав Горанов. Сегашната е била "купена" от Божков и е обслужвала неговия интерес в разрез със законите по думите на Валери Симеонов. Именно лидерът на НФСБ е сред депутатите, вносители на проектозакона, с който на машинациите на Божков може да бъде сложен край.

Прелюбопитно е, че "шестиците" в тотото падат в разгара на скандала, а пак по разкритие на Цветомир Найденов Васил Божков, чрез своя фирма, осигурява софтуерната поддръжка на държавния тотализатор.

Още по-интересно е, че днес по БНР Цветомир Найденов (на снимката) обяви, че неплащането на държавните такси в лотарийните игри е "най-малкият" проблем на Божков. После думите му придобиха ясен очерк, след като на стената си във Фейсбук собственикът на Efbet даде да се разбере, че е пуснал сигнал срещу доскорошния си съдружник за кибер тероризъм.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »