Приложения в Google Play разреждат батериите на смартфоните

Приложения в Google Play разреждат батериите на смартфоните
A A+ A++ A

Разработчиците на антивирусни програми Bitdefender са открили в каталога на Google Play 17 приложения, които разреждат батериите на смартфоните.

Пълният списък на програмите можете да видите в сайта на компанията ТУК.

В приложенията е установен алгоритъм, показващ реклама. През първите 48 часа след инсталирането на приложението банерите се показват с умерена честота, но след това тя рязко се увеличава.

Според специалистите, дадена реклама не само пречи на използването на приложението в работен режим, но и значително натоварва процесора на смартфона, поради което батерията му пада доста бързо. Освен това инсталираните в Android-ите програми за сигурност не успяват да игнорират шаблоните  на показа им.

Междвременно стана ясно, че Google Play вече няма да показва нотификации за актуализирани приложения - няма да се възпроизвежда нотификация на стартовия екран, която ни информира, че актуализацията на дадено приложение е завършила. Вместо това собствениците на смартфони виждат уведомления, че даден софтуер се актуализира, и изчезва в момента, когато завърши самата актуализация. Тази новост е част от "Version 17.6.19" на Google Play.

Превод и редакция: iNews

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »