Ако учиш важна за икономиката специалност - 100 лева стипендия

Ако учиш важна за икономиката специалност - 100 лева стипендия
A A+ A++ A

Месечна стипендия в размер на 100 лв. ще получават студентите, които следват във важни за икономиката направления като педагогическите, физическите, химическите и инженерните науки и които имат високи резултати на матурите след 12 клас, съобщиха от МОН.

Стипендиите ще се отпускат на студенти, които са сред първите 10 процента с най-високи оценки на изпита по български език и литература за страната, а на втората матура по предмет по избор резултатите им са над средните също на национално ниво.

По 100 лева ще получават и студентите, които са имали над средния за страната успех по български език и са сред 30-те процента с най-високи резултати на втората матура по предметите „Математика“ „Физика и астрономия“ или „Химия и опазване на околната среда“.

Условие за отпускане на стипендия е студентите да са избрали обучение по едно от 36-те приоритетни за българската икономика професионални направления - сред тях са „Педагогика“, „Педагогика на обучението по…“, „Машинно инженерство“, „Електротехника, електроника и автоматика“, „Енергетика“, „Химични технологии“ и други.

Стипендията ще бъде допълнителна към другите две, които студентите получават и сега - за успех и доход, както и за отличен успех.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »