(ВИДЕО) Лошото момче на тениса Ник Кириос би и иронизира жестовете на Надал

(ВИДЕО) Лошото момче на тениса Ник Кириос би и иронизира жестовете на Надал
A A+ A++ A

Лошото момче на тениса - Ник Кириос, се класира за третия кръг на Australian Open, но отново избухна със скандална проява, з акоято ще стане дума по-надолу в текста.

Голямата надежда на домакините се справи с ветерана от Франция Жил Симон в 4 сета – 6:2, 6:4, 4:6, 7:5 и вече очаква следващия си съперник, който ще стане известен от двубоя между Карен Хачанов и Микаел Имер.

Кириос започна ударно срещата и в първите два сета контролираше изцяло събитията на корта. В третата част отново австралиецът рано поведе с пробив и имаше отлични предпоставки да се поздрави с чиста победа. При 4:2 в негова полза, в играта на Кириос настъпи неочакван спад, от който опитният Симон се възползва. Французинът влезе в серия и изоставай с 2:4 успя да вземе сета – 6:4.

В четвъртата част играта се движеше гейм за гейм, преди Кириос да направи решаващ пробив за 6:5. Сервирайки за мача австралиецът наниза 3 аса, включително и от втори сервис при мачбол. Общо Кириос наниза 28 аса.

„Бях в много трудна ситуация в края на третия и началото на четвъртия сет. Изгубих концентрация и той (Симон) се разигра. Радвам се, че успях да приключа срещата в четири сета и да избегна пети. Публиката ми помогна много. Страхотно е да играя на този корт, ако зависи от мен всичките ми срещи ще бъдат тук. Усещам предимството да играеш у дома“, коментира Кириос след срещата.

Любопитен момент се случи в края на втория сет, когато съдията на стола даде предупреждение на Кириос за просрочване на времето за изпълнение на начален удар. Австралиецът реагира иронично показвайки някои от типичните ритуали, които прави преди сервис Рафаел Надал, с което разсмя дори съдията на стола.

Интересен е и фактът, че Кириос и Надал са в една част на схемата и могат да се срещнат още на осминафиналите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »